Wat zou ik doen met een miljoen?

Iedereen heeft het zich wel eens afgevraagd ‘wat zou ik doen met een miljoen’. Een vraag waarbij je gaat fantaseren over die dure sportauto, dat enorm grote huis of die verre droomreis die je nog wilt maken. Vandaag deel ik wat ik zou doen met een miljoen euro.

Laat ik voorop stellen dat geld niet gelukkig maakt. Maar hier ben ik het niet helemaal mee eens. Ik denk dat je van geld nooit het ultieme geluk zult vinden, maar ik denk dat een extra centje wel een hoop kan verlichten. Nooit meer hoe na te denken over hoe je de huur of hypotheek bij elkaar krijgt, geen paniek meer als je auto onverwachts kapot gaat en ook geen stress meer over dat ene jurkje wat je eigenlijk niet kan betalen. Best ideaal, al zeg ik het zelf. 😉


Droomhuis polyvore

Eigen huis

Een van de eerste dingen die ik zou kopen of huren is een eigen huis. Het lijkt me heerlijk om een eigen plek te hebben om thuis te komen. Nu hoor je me absoluut niet klagen over het feit dat ik thuis woon, maar een eigen appartement of huisje zou best fijn zijn af en toe. Een grote keuken waar ik mijn kookkunsten kan verbeteren, een extra kamer die ik als werkkamer kan gebruiken voor mijn werk en blog, een mooie tuin waar ik ’s avonds gezellig kan borrelen met vriendinnen of vrienden en een grote woonkamer met hoekbank. Dat lijkt me heerlijk!

Kosten: €250.000,-. Verbouwing en inrichting: €50.000,-

Rijbewijs en eigen auto

Zowel voor mijn werk als privé is het gewoon handig om een auto te hebben. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel je rijbewijs hebben, een dure aangelegenheid helaas. Daarnaast komt er naast een auto en een rijbewijs nog meer kijken zoals de kosten voor een rijbewijs zelf, de wegenbelasting en de kosten van de garage voor je auto.

Kosten: +- €9.000 (Rijbewijs: €3080,-. Auto: €4000,-. Wegenbelasting: €1000)

Praktijkondersteuner

Ik werk inmiddels al weer 2 maanden als doktersassistente en heb sinds kort een nieuwe baan, hoera! De komende tijd wil ik ook nog graag als doktersassistente blijven werken, maar ik wil wel  graag verder leren. Praktijkondersteuner is daarvoor een goede optie. Benieuwd wat een praktijkondersteuner doet? Klik dan hier.

Kosten: €8500,-

Op vakantie naar een ver land

Als ik eenmaal een miljoen euro heb zou ik graag een rondreis willen maken door Australie en Nieuw Zeeland of door Amerika. Daarnaast zou ik graag een langere reis willen maken naar Vietnam, Curacao of Thailand. Ik heb altijd al een verre reis willen maken maar helaas is dit erg duur. Als ik dan toch het geld op mijn bankrekening heb staan kan ik er maar beter gebruik van maken toch?

Kosten: €10.000-

Totale kosten: €327.000,-. Over: €673.000,-

Het overige bedrag wil ik graag op mijn bankrekening zetten zodat ik kan sparen en het kan gebruiken voor later. Wie weet heb ik over 5 of 10 jaar wel hele andere plannen en kan ik het geld daar goed voor besteden :-).

Wat zou jij doen met 1 miljoen?

afsluiting artikel

Deze artikelen al gelezen?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge