Wanderlust

Bron- Pinterest
Wanderlust, de lust om de wereld te ontdekken en te reizen. Het lijkt mij enorm gaaf om te doen! Ik ben altijd al van het ontdekken van nieuwe plaatsen en culturen en daarom lijkt reizen mij juist enorm leuk. Een wereldreis zal het voor mij nooit worden omdat dit te lang duurt maar ik heb wel een aantal plaatsen waar ik graag naartoe zou willen gaan.

# 1 Thailand

Parel witte stranden, helder blauwe zee, wokschotels en natuur-, en wildparken met wilde dieren, wat wil je nog meer? Thailand is een van de landen waar ik graag een keer naar toe wil gaan. Vooral de natuur-, en wildparken spreken mij erg aan. Wel zijn de meningen hier over verdeeld, wildparken zijn aan de ene kant een prachtige manier om wilde dieren te leren kennen maar ook een plek waar de dieren vast zitten.

Hotspots van Thailand zijn: Thai elephant home en Elephant retirement parkWat chaiwattanarm en Phuket scuba

# 2 Curacao

Kijk eens naar alle gekleurde huisjes! Daar krijg je toch direct een zomergevoel van? Ik in ieder geval wel. Zeker in combinatie met de prachtige stranden, zomerse sfeer én het nederlandse tintje. Ondanks alle mooie plekken van Curacao, zoals Mambo beach afgebeeld hierboven, is Curacao een duur land. Dit komt doordat veel producten moeten worden ingevlogen. Een zak Lays chips waar je in Nederland €1,29 voor betaald kost in Curacao al gauw €3 tot €4 euro.

Hotspots in Curacao zijn: Kenepa beachDolphin acedemy en Mambo beach.

# 3 Denemarken

Denemarken, bekend als vissersdorpjes, staat ook hoog op mijn wanderlust-lijstje. Vooral de natuur en de kleine vissersdorpjes met havens lijken mij erg gezellig. Wist je dat Denemarken net als Nederland een echt fietsland is? Ideaal om zo, zeker als het mooi weer is, de steden te verkennen. 

Hotspots in Denemarken zijn: The Little mermaid,  Tivoli tuinen en Legoland,

# 4 Verenigde Staten (VS)

De verenigde staten, Amerika, staat op nummer 4 van mijn lijstje. Ik ben er op 2-jarige leeftijd geweest maar kan me hier niet veel van herinneren. De sfeer die in Amerika hangt is…speciaal. Je waant je in een compleet andere wereld doordat iedere staat, in totaal 50, een andere cultuur, dialect en sfeer hangt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Texas, Nevada en New York, drie compleet verschillende culturen, dialecten en sferen maar wel in een land. En wat voor een land!

Hotspots in de Verenigde Staten zijn: Central parkGrand CanyonAlcatrazWalt disney world,  Hollywood walk of fame en  The strip

 #5 Verenigd Koninkrijk (Engeland)


Ik denk dat vele van jullie er al een keer zijn geweest, het Verenigd Koninkrijk oftewel Engeland. Ik denk dit een van het bekendste city-trip land is. De prijzen zijn er laag, het is vergelijkbaar met Nederland maar je bent toch weg van je vertrouwde bed. Doordat het vergelijkbaar is met Nederland is het een prima land om in de zomer of in de winter naar toe te gaan (hint: kerstmarkten 🙂 )

Hotspots in het Verenigd Koninkrijk zijn: de Big benRegent’s parkde Londen eye en Manchaster United voetbalstadion

afsluiting artikel

Deze artikelen al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge