Tag | Foodies

Voedsel

Afgelopen donderdag verscheen op Cynthia.nl de foodies tag, een tag over alles wat te maken heeft met food. Wie mij goed kent weet dat ik enorm kan genieten van eten. Je kan mij dan ook wakker maken voor een goeie snitzel of voor een mals biefstukje Ik besloot de tag over te nemen en hem ook in te vullen.

Wat is je lievelingseten?

Ik vind het echt lastig om te kiezen voor een favoriet ding. Ik vind namelijk zo veel dingen lekker! Kip tandoori, pasta carbonara, spruitjes, biefstuk, snitzel etc. Ik denk dat ik dan toch kies voor kip tandoori, omdat ik hier altijd enorm naar uitkijk als we dit eten.

Wat is je favoriete ongezonde eten?

Friet met een bamischijf of een kroket. Dat vind ik echt enorm lekker! Zeker met een flinke dot mayonaise erop.

– Foodtruck festival Trek 2016

Wat is je favoriete gezonde eten?

Ik ben echt dol op een aantal groenten zoals spruitjes, bloemkool en broccoli, maar ook rauwe komkommer, wortel en paprika. Daar kan ik echt onbeperkt van eten.

Waar ontbijt je graag mee?

Ik vind het lekker om doordeweeks te ontbijten met yoghurt, cruesli en fruit. Omdat ik in het weekend vaak langer uitslaap , vind ik het lekker om te ontbijten – of eerder te brunchen – met harde broodjes, croissantjes en salades.

Wat lust je echt niet?

Ik vind stamppotten dus echt niet lekker. Uberhaupt gekookte aardappels staan niet hoog op mijn favorieten lijstje. Verder vind ik groente zoals aubergine, courgette, warme wortel, tauge en paprika echt tien keer niks. Doe mij maar iets anders ;-).

Wat zou je graag nog eens willen proeven?

Lastig. Ik zou nog een keer iets van lam willen proeven of wild omdat dit een hele aparte smaak schijnt te hebben. Daarnaast wat vergeten groenten zoals: pastinaak en schorseneren.

Is er een restaurant waar je nog een graag heen wil?

  • Bar 35 – Lepelstraat 35, 5211 DP ‘s-Hertogenbosch
  • Lime –  Kerkplein 2, 6581 AC Malden
  • De korenmolen – Bovendijk 6, 6627 KT Maasbommel

Mc Donalds of Burger king?

Dan kies ik voor mcDonalds, omdat ik daar de kipnuggets en mcFlurry zo lekker vind. Mijn favoriet is die met caramel en toblerone ♥.

Hoe drink je je koffie?

Zwart, dus geen melk en suiker. Dat vind ik maar niks.

Wat is je favoriete keuken?

Italiaans en thais! Ik ben echt dol op pasta’s en pizza’s. Vooral pasta carbonara of een pizza met tomaat, mozzarella en pesto vind ik erg lekker. Daarnaast vind ik gewokt eten erg lekker, vooral met veel groentes.

Unsplash pizza
– Bron: Unsplash

Wat heb je altijd in huis?

  • Chocolade hagelslag of chocolade vlokken
  • Water (vaak gewoon een fles in de koelkast)
  • Opkikker
  • Crackers

Heb je een sterke food herinnering?

Ik weet nog wel de eerste keer dat ik spruitjes af, zo vies en bitter. Inmiddels een van mijn favoriete groentes. Of de eerste keer speculaas met witbrood, yum!

Wat ga je vanavond eten?

Ik denk iets van bami of nasi omdat ik pas laat thuis ben van mijn werk. Misschien bedenk ik wel iets anders gedurende de dag haha.

Ben jij een foodie?

afsluiting artikel

Deze artikelen al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge