Sinterklaas hapjes

sinterklaas, hapjes, zoet, hartigHet is weer bijna pakjes avond! De avond om samen met je familie of vrienden/vriendinnen samen iets te eten, pakjes uit te pakken en er een gezellige avond van te maken. Vandaag deel ik wat leuke, snelle hapjes die je avond nog lekkerder maken.

Zoete hapjes

hapjes, sinterklaas, zoet

Een snel en simpel hapje zijn gevulde speculaas truffels. Lekker met spijs en chocolade en gezellig om samen met oma, je ouders of als je zelf moeder bent met de kids te maken. Daarnaast doen sinterklaas muffins het ook altijd goed. Ze zijn enorm snel om te maken en je kan er goed mee varieëren. Rondom sinterklaas gooi je er pepernoten doorheen of maak je van marsepein een zwarte piet of sint, maar chocolade kan natuurlijk ook.

Wil je echt uitpakken? Kies dan eens voor pepernoten tiramisu. Een tiramisu met in plaats van lange vingers pepernoten. Natuurlijk zijn de pepernoten gedoopt in Tia Maria, maar dit kan je beter vervangen door alleen koffie voor de kids. Natuurlijk ook lekker met speculaasjes! Naast de pepernoten tiramisu is de witte chocolade taart met speculaas ook een goeie voltreffer. Wel een tikje machtig, maar enorm feestelijk.

 

Hartige hapjes

Een snel, simpel en lekker hapje – ondanks dat het niet in sinterklaas stijl is – is een knakworstje met kaas en spek. Het bekende worstje in een jasje kennen we inmiddels wel, dus dit is dan een leuke variatie. Minipizza’s mogen dan ook niet ontbreken. Wederom niet in sint stijl maar wel erg lekker! Als je echt creatief wil zijn kun je met paprika of salami nog een leuke mijter maken.

Gevulde champignons doen het altijd goed bij een gezellig avondje – althans als je van champignons houd – natuurlijk. Gevuld met kruidenkaas, oude kaas, paprika of gehakt is dit zeker een hapje om goed van te smullen. Daarnaast doen wrap hapjes het ook altijd goed. Ze zijn snel te maken, er is goed mee te variëren en leuk voor de kids om zelf te maken.

Welk hapje maak jij altijd met sinterklaas?

afsluiting artikel

Deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge