Sanex Advanced Atopicare

 

Zoals sommige van jullie al weten ben ik de afgelopen drie weken bloginsider bij life live gorgeous geweest. Ik samenwerking met Sanex en LLG (Live Life Gorgeous) mocht ik drie weken lang de Sanex Advanced Atopicare-,  bodylotion, douchegel en handcrème testen.

Ik kreeg als allereerste de Hydrate 24H lijn toegestuurd. Ik heb namelijk een redelijk droge huid. De hydrate 24h lijn belooft de huid te hydrateren en de huid soepel te maken. Precies wat ik nodig had! Ik heb de hydrate 24H lijn ongeveer 3 dagen gebruikt maar hier kreeg hier helaas een allergische reactie op. Ik kreeg enorme jeuk, rode vlekken en mijn huid werd erg rood. Toen ik dit op facebook in de LLG groep vertelde kreeg ik direct een berichtje met de vraag of ik de andere lijn, de atopicare, wilde proberen. Nog geen twee dagen later kreeg ik de nieuwe producten al binnen! Gelukkig krijg ik van de atopicare lijn geen allergische reactie.

Naast de atopicare lijn zijn er nog twee andere lijnen te koop, de hydrate 24H en de Dermarepair.
De Sanex atopicare lijn is een lijn bedoeld voor de gevoelige, atopische huid.  Een atopische huid is een huid die veelvuldig ontstoken en droog is. De atopicare lijn kalmeert irritaties, verzacht hypergevoeligheid en maakt de droge huid weer soepel. Het grootste doel van de atopicare lijn is op een milde manier de huid hydrateren.

Naast de atopicare lijn zijn er nog twee andere lijnen te koop, de hydrate 24H en de Dermarepair. Iedere lijn heeft een eigen aandachtsgebied wat zich richt op een ander specifiek probleem.

Als eerste heb ik de douchegel van de AtopiCare geprobeerd. Ik vind de douchegel erg fijn werken. Ik krijg soms een roze, jeukende huid van bepaalde soorten douchegel met veel parfum erin. In de AtopiCare douchegel zit weinig tot geen parfum. Ik krijg er daardoor ook geen rode, jeukende huid of uitslag van. Ik vind de geur erg prettig, niet te chemisch maar ook niet zoet. De geur is fris maar kan ik niet duidelijk omschrijven. De douchegel schuimt goed, dit is iets wat ik altijd erg prettig vind bij een douchegel. Ik heb dan net het gevoel dat ik  schoner ben dan wanneer een douchegel weinig tot niet schuimt.
De douchegel bevat 500ml (!) en kost €4,29.
Als tweede heb ik de AtopiCare bodylotion getest. Ik was hier best terughoudend in omdat ik van de Hydrate 24H bodylotion (een van andere lijnen van Sanex) enorme jeuk en rode vlekken kreeg die een tijdje aanhielden. Gelukkig had ik hier bij deze bodylotion helemaal geen last van! Mijn huid voelt erg zacht aan. Ook voelt mijn huid erg gehydrateerd aan. De bodylotion is lekker vloeibaar, trekt snel in in de huid en is niet plakkerig. Soms koop ik wel eens bodylotion die dan heel vettig en dik blijkt te zijn. Dit vind ik dan al meteen een groot nadeel omdat deze vaak minder goed en snel intrekken en deze mijn huid vettig laten worden.
De bodylotion bevat 250 ml en kost €5,49.
Als derde en tevens laatste heb ik de AtopiCare handcrème getest. De handcreme is wat vettiger maar trekt net zo snel in als de bodylotion. Hij hydrateerd mijn handen enorm goed! Mijn handen voelen enorm zacht aan en van droge plekjes, die ik normaal op mijn handen al snel heb, zijn bijna niet meer aanwezig.
De bodylotion bevat 250 ml en kost €3,99.
 
Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Deze artikelen al gelezen?

1 reactie

  1. Wat leuk dat je hebt mogen testen. Jammer dat je een allergische reactie kreeg op de Hydrate 24H lijn. Leuk dat je toch nog iets anders mocht testen en dit beter beviel. Mij lijkt de AtopiCare handcrème wel wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge