Recept | Bokkenpootjes taart

bokkenpootjes taart
Afgelopen zondag hebben we samen met de familie sinterklaas gevierd. Om pakjeasavond af te maken kan een goed stuk taart, naast cadeautjes!, niet ontbreken. We maakten bokkenpootjestaart. Een echte aanrader!

 Wat heb je nodig voor 1 taart? (8 tot 10 personen)

  • 1 pak bastognekoeken (ongeveer 20 stuks)
  • 75 gram boter
  • 1 pakje Dr. Oetker kloppudding vanille
  • 500 ml slagroom
  • 200 ml halfvolle melk
  • 3 zakjes klop-fix. Let op: geen klop-klop. Dit is iets anders.
  • 2 pakken bokkenpootjes
  • Optioneel: Advocaat
  • Springvorm 26 centimeter
  • Bakpapier
  • Hakmolen of deegroller
  • Mengkom
Hoe maak je deze overheerlijke bokkenpootjestaart?
Bekleed een springvorm van 26 centimeter met bakpapier zodat de taart dadelijk makkelijker uit de springvorm komt. Dit kun je het beste met losse stroken voor de zijkant, een groot vlak voor de onderkant en een beetje boter om het te laten plakken. 
 
Verkruimel de bastognekoeken in een hakmolen of gebruik een theedoek en een deegroller om de koekjes te verkruimelen. Smelt hierna ook de boter in de magnetron en voeg dit doe aan de bastogne kruimels. Mix dit goed totdat het mengsel lijkt op nat zand. Voeg het mengsel toe aan de springvorm en druk dit goed aan met een lepel, zodat het een vaste bodem word.  Zet de springvorm daarna in de koelkast zodat de bodem goed stevig word.
 
Halveer de bokkenpootjes in de lengte zodat je twee verschillende helften hebt. Het is niet erg als erg als er een aantal in stukjes breken, deze kan je straks gebruiken voor de bovenkant. 
 
Voeg de slagroom, melk, zakjes klopfix en de kloppudding samen in een beslagkom of keukenmixer totdat er een glad mengsel ontstaat. Het mengsel moet dik en crèmig zijn zonder stukjes. Voeg hier optioneel nog een aantal lepels advocaat aan toe of sla deze stap over als je een versie zonder advocaat wilt.
Smeer ongeveer een derde van de crème over de uitgeharde koekjesbodem. Stapel daarop de gehalveerde bokkenpootjes. Met de bokkenpootjes die in stukken zijn gebroken, kun je de gaten opvullen. Herhaal deze stap nog 1 keer zodat je 2 lagen crème hebt en 2 lagen bokkenpootjes. Top de taart af met het laatste restant van de crème en verdeel als laatste hier overheen de kapotte stukjes bokkenpoot.
 
Laat als laatste de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!
 


 

Deze artikelen al gelezen?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge