#RealTalk 1 | Schoonheid zit van binnen

Bron: dejlig.com
Door Nina – Hallo! Vandaag kom ik met iets nieuws. Namelijk #RealTalk. Dit is eigenlijk een kick-off van het onderwerp Inner Beauty, maar dan heb ik tenminste nog iets origineels (tenzij het al gebruikt wordt… oeps!).

In deze artikelen bespreek ik een onderwerp wat te maken heeft met onze ”schoonheid van binnen”.
Qua artikelen betreft, ik zal hier proberen een soort reeksje van te maken!
En nu, het artikel…
Toen ik op de basisschool zat, werd ik veel gepest. Dit had te maken met mijn lijf, want ik ben nooit dun geweest en moet ook zeggen dat ik overgewicht heb. Op de basisschool begon dit hele verhaal dus al. Ik werd uitgemaakt voor dik, vet varken, want ja, ik was te zwaar.
Later werd dat een issue voor me. Ik had overgewicht en was heel erg bezig met hoe ik eruit zag. Ik stond uren voor de spiegel om mijn make-up zo perfect mogelijk aan te brengen. Tja, en dan… Welke kleren zou ik dan aandoen die dag?
Ik zat mezelf tegen. Ik was veel te veel bezig met mezelf dat ik veel belangrijkere dingen vergat zoals huiswerk en het leren voor toetsen (jij staat voor alles natuurlijk, maar in vergelijking met mode en make-up is school voor mij wel belangrijker :P). Bovendien ging ik eigenlijk nooit weg en ging ik nooit eens een avondje uit. Ik voelde me niet mooi, niet bijzonder.
Ik begon te geloven dat ik niet ‘gewild’ was omdat ik niet mooi was, niet bijzonder, niet grappig of gewoon niet leuk. Die gedachte heb ik lang vastgehouden. Elke keer als iemand wat zei, gooide ik het op die gedachte. En elke keer als ik een compliment kreeg, dacht ik ergens heel diep in mijn hart dat ze logen tegen me. Ik weet beter, dat zouden ze toch niet doen, maar toch had ik die gedachte constant in mijn achterhoofd.
Ik heb de MAVO afgemaakt en ben vertrokken naar mijn opleiding. Daar kwam pas vooruitgang in mijn doen en laten. Ik leerde mezelf vertrouwen op dingen die gebeurden en hoe ik met zulke situaties om kon gaan. En op een gegeven moment… Was die kleding en make-up niet zo belangrijk en noodzakelijk meer. Het was leuk, natuurlijk! Een grote stap was dat ik een keer zonder make-up de deur uit ging, naar school, omdat ik me verslapen had. Ik voelde me na die dag zo goed dat ik niet eens elke dag make-up meer draag.
Hierop kom ik eigenlijk terug op de quote. Zodra jij besluit jezelf te zijn, dan heb je schoonheid. En de mooiste schoonheid van allemaal.
Overigens kan ik ook gewoon blij zijn als ik in de spiegel kijk. Ik kan pluspunten opnoemen, ik kan minpunten opnoemen, maar hey, niemand is perfect. En dat hou ik tegenwoordig in mijn achterhoofd.
Schoonheid zit vanbinnen. Misschien weet je dat al, maar misschien ook niet. En dan wil ik je graag vertellen wat voor een geweldig, wonderlijk, lief, leuk, mooi mens jij bent!
Tot volgende week!

Groetjes,
Nina

Deze artikelen al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge