National strawberry icecream day

national stawberry dayVoor vele staat 15 januari bekend als blue monday oftewel de meest depressieve dag van 2018. Ik vond het tijd om een andere betekenis te geven aan 15 januari. Zo vond ik online dat het vandaag ‘national strawberry icecream day’ was.  Daarom deel ik vandaag 3 recepten: aardbeien ijs, een aardbeien frozen yoghurt en een aardbeien milkshake. Enjoy!

Aardbeien frozen yoghurt

aardbeien frozen yoghurt
Bron
  • 600 gram bevroren aardbeien
  • 3 eetlepels honing
  • 125 gram yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Blender/processor

Mix de bevroren aardbeien, honing, yoghurt en citroensap in een blender tot een smeuïg geheel.  Dit duurt – afhankelijk van je blender – ongeveer een minuut of 5.

Serveer/eet het direct in een kommetje of plaats het voor maximaal 1 maand in de diepvries in een bak.


Aardbeien milkshake

Aardbeien milkshake
Bron
  • 500 gram aardbeien
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 500 ml vanille-ijs
  • 200 ml koude melk

Was de aardbeien goed en maak ze schoon door het kroontje eraf te halen. Doe ze vervolgens in de blender samen met de suiker en het citroensap. Blender het vervolgens tot een glad geheel. In plaats van de blender werkt een staafmixer ook goed. Voeg daarna de melk en het vanille ijs toe en mix het wederom tot een glad geheel. Serveer het in een groot wijnglas of in een mooi lang cocktail glas.


Aardbeien ijs

Aardbeien ijs
Bron
  • 150 gram verse aardbeien
  • 50 gram (kristal)suiker
  • 1 eierdooier
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • 150 ml volle melk
  • 100 ml slagroom

Was de aardbeien goed en maak ze schoon door de kroontjes te verwijderen.  Pureer ze samen met het citroensap en de volle melk in de blender of met een staafmixer. Klop de eierdooier in een kom samen met de suiker tot een schuimig geheel. Klop ook de slagroom stijf in een kom. Vermeng de aardbeienpuree samen met de geklopte slagroom en de eierdooier. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is met elkaar zonder klontjes.

Doe het mengsel in een ijsmachine en laat deze 40 minuten draaien. Plaats het geheel daarna ongeveer een half uur nog in de vriezer. Als je geen ijsmachine hebt, volstaat 1,5 – 2 uur in de diepvries.

Happy strawberry icecream day!

 afsluiting artikel

Deze artikelen al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge