Lief dagboek #1 | Drukte in mijn hoofd

De laatste tijd heb ik veel behoefte om van mij af te schrijven. ‘Vroeger’ had ik ook een dagboek of een schrift waar ik dagelijks of wekelijks in schreef over hoe ik mij voelde en wat ik die dag of week had gedaan. Meestal gevolgd door een krabbeltje of een tekening. De laatste tijd krijg ik de behoefte om dit weer te gaan doen.

Lief dagboek,
Terwijl ik dit schrijf schijnt de zon, is het rond de 17 graden en zie ik veel mensen buiten lopen die genieten van dit prachtige herfstweer. Helaas zit ik binnen want binnenkort heb ik een aantal toetsen. Hierdoor word het altijd nogal druk in mijn hoofd, veel dingen om te houden en nog meer dingen om te vergeten.  Gelukkig heb ik al mijn samenvattingen al afgemaakt en kan ik me nu helemaal richten op het leren. Dit zorgt er al voor dat mijn hoofd iets rustiger word maar toch blijft het druk.
Ik stel mezelf vaak de vraag of ik deze periode wel alle vakken ga halen. Klinkt raar want ik probeer zo goed mogelijk te leren en beter dan je best kun je niet doen maar toch vind ik het spannend.
Deze periode is geen gemakkelijke periode en het is toch iets zwaarder dan dat ik had verwacht. Leer ik eigenlijk niet te veel? Of moet ik juist meer gaan leren. Ik blijf het lastig vinden. Ook het combineren van deze drukke en moeilijke periode met mijn blog. Begin ik aan een nieuw artikel voor aanstaande zondag of pak ik mijn boeken erbij om nog één keer om dat hoofdstuk van training door te nemen? Leren is natuurlijk belangrijk want je wilt immers je diploma halen maar ik wil mijn blog ook niet laten voor wat het is. Nu ik afgelopen week de 50 volgers heb bepaald, yeah, vind ik dat er altijd iets te lezen klaar moet staan voor mijn lezers. Het is een beetje een verplichting geworden en dat vind ik oké. 50 klinkt voor sommige als een klein getal maar aangezien ik een lange tijd heb geblogd met maar 2 volgers vind ik 50 een mooi getal!
Afgelopen week en aankomende week bestaat mijn planning vooral uit het maken van toetsen, het afronden van dit blok en het bespreken van gemaakte projecten. Ik heb vooruit gewerkt en al een flink aantal artikelen gepland. Hier hoef ik me dus geen zorgen meer om te maken. Ik kan me nu geheel gaan focussen op de toetsen die ik heb zonder mij zorgen te hoeven maken om mijn blog.
Ik pak mijn leerboeken er maar weer bij en begin aan de laatste vakken die ik heb: curcus, triage en anatomie. Het is nu eenmaal iets wat moet gebeuren, helaas.

afsluiting artikel

Deze artikelen al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge