Kleine, goede voornemens voor 2018

sterretje, vuurwerk, 2018Gelukkig nieuwjaar! De eerste dag van een nieuw jaar. Tijd om je leven om te gooien, sapkuur uit de kast te halen, sportschool abonnement af te sluiten en acuut te stoppen met stressen. Of je neemt dit jaar eens een keer geen grote, goede voornemens maar begint klein.

Het nadeel van goede voornemens is dat ik altijd heel enthousiast eind december een lijst maak met al mijn goede voornemens – waarvan ik denk dat ik ze per 1 januari ga uitvoeren- en dan eind december terug kijk op dat lijstje en zie dat ik bijna niks van mijn goede voornemens heb uitgevoerd of heb volgehouden en dat voelt altijd enorm zonde. Ik probeer het wel, maar het mislukt vaak. Daarom stel ik voor 2017 geen doelen, maar maak ik een lijstje van dingen die ik wil proberen. Lukt het me dan uiteindelijk niet, dan kan ik in ieder geval zeggen dat ik het heb geprobeerd.

  • Vaker nee zeggen. Ik zeg vaak ‘ja’ als iemand mij iets te eten aanbied, me vraagt of ik wil werken voor ze of vraagt of ik iets wil doen.  Hierdoor eet of doe ik soms dingen die ik eigenlijk niet wil. Daarom wil ik proberen om in 2018 vaker nee te zeggen tegen dingen.

 

  • Meer naar buiten gaan. Ik zit nu vaak binnen. Scrol vaak doelloos door mijn Facebook of door Bloglovin’ terwijl ik ook naar buiten kan gaan. Zeker als het mooi weer is, kan ik prima naar buiten om een stukje te wandelen of om een boek te lezen. Meer vitamine D scoren dus!

 

  • Stoppen met het vergelijken van mezelf met anderen.  Ik denk dat ik deze niet echt hoef uit te leggen.  Ik wil mezelf gewoon minder vergelijken met andere. Iedereen is uniek, ook ik. Het is daarom helemaal niet nodig om mezelf te vergelijken.

 

  • Mijn rijbewijs halen. Stiekem mijn enige goede voornemen ;-). Nu ik ga starten met een nieuwe baan is het hebben van mijn rijbewijs enorm handig. Ik moet nog even uitzoeken welke rijschool het beste bij mij past en welke qua prijs en inhoud ook goed is, maar ik wil in 2018 zeker mijn rijbewijs halen.

Wat zijn jouw goede voornemens of doelen waar je aan wilt werken?

 

afsluiting artikel

Deze artikelen al gelezen?

2 reacties

  1. Dat zijn een paar hele mooie voornemens. En helemaal niet klein ook. Want jezelf niet vergelijken met anderen, goed voor jezelf en je grenzen zorgen en dus eigenlijk lief voor jezelf te zijn (en jezelf ook lief en leuk vinden) is toch het belangrijkste van alles en wat je het meeste verdient. 🙂

    Ik wens je een heel fijn en liefdevol jaar toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge