Hotspot Nijmegen | De Dromaai

 
Als ik samen met vriendinnen, klasgenoten of ouders in Nijmegen ben is mijn favoriete plek voor een broodje, een stukje cheesecake of een simpel hapje eten de Dromaai. Een klein en knus eetcafé wat te vinden is op plein 1944 (tegenover de Primark). Hoog tijd om jullie mee te nemen naar, in mijn ogen, het gezelligste en leukste eetcafé in Nijmegen.
De Dromaai is een gezellig druk eetcafé midden in het centrum van de stad naast de VUE bioscoop Carolus en tegenover de Primark. De Dromaai bestaat al ruim 10 jaar en is dan ook een druk bezochte en gezellige plek. De maaltijden zijn student-proof; ongeveer €10,00 voor een huisgemaakt hoofdgerecht.

Naast het diner serveren ze sinds kort ook een uitgebreide lunch en hebben ze verschillende zoetigheden voor bij de thee, koffie of fris. Een paar voorbeelden hiervan zijn: arretjescake, muisgehaakte ijsschuimtaart en cheesecake van de maand (mijn favoriet is die met nutella, banaan en caramel).


Iedere dag kan je vanaf 11:30 uur terecht voor de lunch en vanaf 16:30 uur terecht voor ons diner. Natuurlijk kan je in de tussentijd binnen lopen voor een kop thee of koffie of om even aan je studie te werken. (gratis wifi!)

MENUKAARTEN 

Favorieten: Tomatensoep met brood,  Kroketten op brood, Tricolore, Hém ennes, Dromaai Fried Chicken (D.F.C.) en het broodje carpaccio (zie foto bovenaan).

Favorieten

Voorgerecht
Italiaanse tomatensoep, champignons in warme Franse kaassaus of rundercarpacccio.

Hoofdgerecht
Je maakt een keuze voor vlees, kiest daar één sausje bij (mayonaise krijg je er standaard bij) en kiest daarbij voor friet, gebakken aardappels of gekruide rijst).

Dromaaiburger (met ketchup en friet), varkenshaasmedaillions (met champignonroomsaus en gebakken aardappels), schnitzel (met kaassaus of champignonsaus met gebakken aardappels) pangafilet (met dillesaus en gebakken aardappels, vegetarische preitaart (met ketchup en friet) of mixed grill (met champignonroomsaus en gebakken aardappels).

Nagerecht
Arretjescake, chocoladebrownies of cheesecake

Houd je van een gezellig avondje eten met je vriend/in, familie of met vriendinnen in hartje Nijmegen? Dan is dit een aanrader!

afsluiting artikel

 


‘Veel mensen vragen ons natuurlijk: Wat is een ‘dromaai’? Dromaaien his et dromaaien wan voorden sie damen eer ween wander oord vormen. Probeer het maar eens zelf en ontdek de raarste woorden! Wij zelf doen dit al sinds onze jeugd en het was dan ook niet meer dan logisch dit concept te gebruiken voor ons eigen eetcafé. Probeert u het zelf maar eens! Een aantal voorbeelden hiervan zijn: apje heten, kier baart en een nijntje wippen’. – De Dromaai

Deze artikelen al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge