Hoe maak ik mijn foto’s?

Hello! Vandaag vertel ik hoe ik foto’s maak voor mijn blog. Ik kreeg een aantal vragen via de mail met of ik wilde vertellen hoe ik mijn foto’s maak. Vandaag leg ik het allemaal uit.

Compositie
Wat wil ik gaan fotograferen? Eerst zoek ik alle voorwerpen/producten bij elkaar. Ook zoek ik een achtergrond erbij zoals een tijdschrift, mijn bureau, de tuin etc. Ik probeer altijd om de achtergrond zo eenvoudig mogelijk te houden. Geen drukke printjes op de achtergrond als het voorwerp/product ook een print heeft. Dit vind ik er nooit zo mooi uitzien omdat het dan rommelig word met printjes.

Tijd om je camera erbij te pakken!
Wat voor camera wil je gebruiken? Ik gebruik zelf altijd mijn spiegelreflex (canon eos 20d) om fotos te maken voor mijn blog. Als ik onderweg ben gebruik ik mijn samsung S5 Mini omdat ik dat makkelijker vind dan mijn camera meenemen.
Licht inval
Het belangrijkste bij het maken van foto’s vind ik de lichtinval. Ik probeer foto’s zoveel mogelijk te maken in een ruimte waar veel licht is zoals buiten of bij een raam. Op deze manier krijg je heldere, duidelijke foto’s.
Scherpte
Altijd als ik begin met foto’s maken bedenk ik mijzelf: ‘Wat wil ik precies fotograferen?’ Wil ik focussen op een bepaald punt of voorwerp of wil ik een globale foto maken waarbij ik meerdere voorwerpen fotografeer? Ik vind het namelijk echt een must als foto’s scherp zijn! Het is daarom belangrijk om goed te focussen op het voorwerp/product naar keuze.
Combineren
Tijdens het fotograferen speel en combineer ik ook veel. Vanaf welke hoek kan ik het beste fotograferen? Wat als ik dit.. of dit.. omwissel? Fotograferen is ook vooral zoeken naar een goede foto. Ik maak meestal rond 40/50 fotos en kies daarna de beste foto’s uit.
Bewerken
Als allerlaatste stap ga ik kijken welke foto’s ik nog moet bewerken. Foto’s die goed zijn gelukt maar toch net iets te donker zijn kan ik aanpassen via GIMP of Picasa en lichter maken.

Hoe maak jij je foto’s?

 

Deze artikelen al gelezen?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge