Gezonde en lekkere recepten!

Sinds ik bezig ben met gezond eten, sporten en natuurlijk met gezonde voeding kom ik natuurlijk super veel lekkere recepten tegen. Daarom besluit ik vandaag de lekkerste met jullie te delen. Ik geef toe dat ik ze nog niet allemaal geproefd heb, maar desondanks lijken ze me in ieder geval heerlijk!


Snacks

Tzatski rolletjes met komkommer en munt

Een hele simpele snack. Het enige wat je hoeft te doen is de komkommer is iets wat dikkere plakken te snijden en deze te vullen met tzatziki. Optioneel is een blaadje munt voor frisheid.

Kiwi omhuld in chocolade lolly

Fruit is altijd goed en lekker, maar met een laagje chocolade is het nog lekkerder!

Yoghurt reep met fruit en noten

Ik geef toe; ik ben dol op chocolade! Het is een soorty guilty pleasure voor me. Daarom deze gezonde manier van een ‘chocolade’ reep. In plaats van chocolade gebruik je yoghurt, net zo lekker en veel gezonder!

Appelschijven met pindakaas, chocolade en noten

Ik ben dol op appels. In combinatie met pindakaas niet maar ja kan natuurlijk ook de pindakaas vervangen voor appelstroop. Mijn favoriete combinatie is die van appelschijven, appelstroop en een klein beetje muesli of cruesli, yum!

Dinner

Gebakken bloemkool met paprika poeder

Een heel gezond gerecht! Bloemkool roosteren in de oven en vervolgens bestrooien met paprika poeder of chili poeder. Lekker als bijgerecht of als snack voor bij de tv.

Kip omhuld in cornflakes uit de oven

Home made kipnuggets zijn natuurlijk veel lekkerder dan die van de mac, al geef ik toe dat de kfc ook enorm lekkere nuggets heeft! Een simpel recept voor verse kipnuggets zijn simpelweg de kipnuggets onderdompelen in melk en ze vervolgens in cornflakes omhullen. Lekker als grote kipfilet i.p.v snitzel of als bite op een feestje!

Bloemkool pizza met kaas

In plaats van een echte pizzabodem van deeg een pizzabodem van bloemkool. Simpel en heel snel te maken: Bloemkool in de keukenmachine, mixen met peper/zout en 2 eieren, verspreiden op een bakplaat en in de oven totdat er een mooie bodem ontstaat. Vervolgens beleggen met wat je allemaal lekker vind, yum!

Rijst met broccoli en gemarineerde biefstuk

Met stipt op nummer #1 mijn favoriet! Simpele biefstuk met broccoli en rijst, hoe simpel wil je het hebben?!
afsluiting artikel

Deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge