Foodtruck festival Trek 2017

Foodtruck festival nijmegen

Het is 30 graden, strak blauwe lucht, de zon schijnt volop en er waait een licht briesje. De lente is volop begonnen en met zomerse temperaturen als deze is de zomer ook niet ver weg. Gisteren ging ik samen met Yasmin, mijn beste vriendin naar het foodtruck festival in het Hunnerpark in Nijmegen. Vorig jaar was ik hier ook en dit jaar opnieuw. Ik heb heerlijk gegeten en genoten van al het lekkere eten.

Voor de mensen die niet bekend zijn met het foodtruck festival Trek: festival Trek is een jaarlijks zomers festival wat in een aantal grote steden in Nederland word gehouden. Op het festival staan verschillende foodtrucks met ieder haar eigen specialiteiten. Bijvoorbeeld: hamburgers, Indiaas, Chinees of Thais of gewoon simpelweg friet. Daarnaast is er muziek en theater en kun je heerlijk van de zon genieten.

 

Nacho’s met salsa, rode ui, kaas en chilimayonaise – €6,50   

Aangezien het zo’n heerlijk weer was besloten we voordat we naar het foodtruckfestival nog een terrasje te pakken aan de waalkade. We besloten bij de Ribs factory te gaan zitten, bestelden wat te drinken en een portie nacho’s. Nacho’s is een van onze favorieten borrelsnacks dus waren we erg blij dat deze op de kaart stond.

 

Frozen yoghurt met bastogne en lemoncurd | klein: €3,50 middel €4,50

Zodra wij de woorden ‘frozen’ en ‘lemondcurd’ zagen waren we verkocht. Zo lekker dit! Fris door de lemoncurd en de frozen yoghurt en de bastogne past er goed bij. We kozen zelf een middel versie en omdat ie zo lekker was hebben we hem als toetje nog een keer gehaald.

 

Cheeseburger met sjalotten compote, sla, augurk, mosterd, ketchup en cheddar kaas | €7,00

Een van de lekkerste burgers van het festival zijn de halen bij firma Pickles. Niet alleen hebben ze de lekkerste hamburgers, maar ook nog een van de leukste foodtrucks.  Net zoals vorig jaar was de keuze voor een hamburger weer snel gemaakt. De hamburger was heerlijk sappig, een must voor iedere hamburger.

 

Broodje met remoulade saus, witte kool salade en flank steak | €8,00

Zodra we richting deze foodtruck liepen, roken we direct een heerlijke barbecue lucht. We mochten een stukje runderflank proeven en my god, dit was me toch lekker! Heerlijk sappig en het smolt weg op de tong. Hier moesten we wel een broodje van nemen. Het broodje werd geserveerd met remouladesaus (niet onze favoriet, dit maakte het broodje minder lekker), frisse witte kool en vers zeezout en gemalen peper. Heerlijk!

 

Cookies and cream ijs met oreokruimels, chocoladesaus en aardbei | €3,50

Omdat het zo warm weer was, het was rond de 30 graden met een licht briesje, moesten we ook wel ergens een ijsje halen. Het werd dit heerlijke ijsje van koekjes en room met gesmolten chocolade, oreo kruimels en aardbeien. Beetje lastig eten maar wel erg lekker.

 

De sfeer op het festival is heel gezellig en te vergelijken met een hippiefestival.  Overal liggen kleedjes, stoeltjes en zitzakken. Daarnaast gaan er ’s avonds lampjes aan en kun je dansen op de leukste muziek. Geen top 40, pop of house maar alternatieve muziek. Yasmin en ik besloten een potje te dammen samen en te chillen in de zon.

Pasta pesto met parmezaanse kaas en rucola | €6,50

 

Yasmin en ik zijn beide een enorme pasta fan. We probeerden samen de pasta pesto. Deze werd vers voor ons klaargemaakt en geserveerd met parmezaanse kaas en rucola. Doordat het vers gemaakt werd, proefden we dat de pesto zelfgemaakt was. Een goede structuur en enorm lekker!

Wanneer zijn de volgende edities van het foodtruck festival Trek?

1 t/m 5 juni 2017 Griftpark, Utrecht
16 t/m 18 juni 2017 Stadswandelpark, Eindhoven
23 t/m 25 juni 2017 Volkspark, Enschede
6 t/m 9 juli 2017 Paleiskwartier, ’s Hertogenbosch
14 t/m 16 juli 2017 Amstelpark, Amsterdam
7 t/m 10 september 2017 Westbroekpark, Den Haag

 

afsluiting artikel

Deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge