4x tips voor een goeie borrelplank

Een goeie borrelavond met vriendinnen of vrienden vind ik persoonlijk veel leuker dan een stap avond. Gezellig met z’n allen om de tafel, drankje en hapjes erbij. Dat is voor mij ultiem gezelligheid. Een goeie borrelplank kan daarbij niet ontbreken natuurlijk. Warme en koude hapjes, met iets van nootjes maken zo’n avond helemaal af.

Afwisseling

Zorg voor afwisseling op je borrel plank. Zet zowel warme als koude hapjes op je plank. Denk hierbij aan iets warme gerechtjes zoals uienringen of een frituur hapje of voor de koude hapje blokjes kaas en plakjes worst. Ook hiermee kun je variëren. Zo kun je kiezen  voor twee soorten kaas: jonge en oude of voor een normale kaas en een met kruiden. Qua worst kun je kiezen voor een drogere worst van Brandt en Levie en een vette worst, zoals cervelaat of salami.

Brood met een smeersel

Bij een borrelplank mag een stukje stokbrood of ander brood zoals een boerenbrood, niet ontbreken. Zeker in combinatie met een smeersel: een salade, zelfgemaakte aioli, kruidenkaas of een ander sausje, is een stukje brood een goede aanvulling op je borrelplank. Natuurlijk hoeft dit niet altijd gesneden te zijn. Een boerenbrood kan je ook prima in 4 of 6 stukken snijden en dan aan tafel naar wens in stukken breken.

Gezonde hapjes

Naast brood, smeersels en warme en koude hapjes, mag wat gezonds niet ontbreken. Plakjes komkommer of reepjes paprika, maar ook iets van nootjes zoals amandelen zijn naast lekker ook erg gezond.

Dip voor op de plank

Vergeet bij zo’n veelzijdige borrelplank geen dipjes neer te zetten. Wat mosterd  of chilisaus voor bij de kaas voegt nog meer toe aan je borrelplank. Maar ook wat compote van cranberry of pruimen past goed bij kaas. Daarnaast is een dipsaus voor bij de groente, zoals tuinkruiden, ook erg lekker.

Wat vind jij lekker op een borrelplank? En varieer je vaak daarmee?

afsluiting artikel

Deze artikelen al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge