4 handige opruim tips

– Bron: Pinterest

 

Student? Grote kans dat je kamer een zooitje is. Overal kleren – om maar te zwijgen over ‘de stoel’ – briefjes en een hoop andere prullaria. Tijd om alle lades open te trekken en te gaan opruimen. Als student zijnde hier een paar handige tips ;-).
Bedenk: Wat mag weg? En wat moet blijven?
Trek een keer in de zoveel tijd eens de lades van je nachtkastje, bureau of dressoir open en kieper alles eruit. Sorteer de spullen die uit de lades komen in twee groepen. 1. Wat wil ik houden? 2. Wat mag de prullenbak in. Wees hierin kritisch. Spullen die je niet meer gebruikt, doe je ook echt weg. Spullen die je wat minder gebruikt, maar nog wil bewaren kan je het beste verzamelen in een aparte lade of bewaren op een bepaalde plek. De spullen die je het meeste gebruikt of die je het meest handig vind bewaar je en sorteer je tot spullen die bij elkaar horen. Op deze manier blijven je lade’s georganiseerd en praktisch.
Orde in de ruimte, is orde in je hoofd
Als je van jezelf al druk bent in je hoofd en chaotisch bent, zie je dit vaak terug in je huishouden. Veel krabbels op post-its bijvoorbeeld. Een goede tip is om de ruimte waar je gaat opruimen – en dus vaker bent – rustig te houden. Een werkkamer waar je wilt bloggen, huiswerk moet maken of moet werken aan een groot verslag, die rommelig is, werkt niet praktisch. In plaats van allemaal losse notitieblaadjes of post-its kun je het beste een notitieboek pakken. Hier kun je al je notities, taken en post-its in plakken zodat het georganiseerd blijft.
Kost het je minder dan 5 minuten? Doe het direct!
Handel kleine opruim klusjes die minder dan 5 minuten duren direct af. Het kost je minder tijd om het direct te doen, dan dat je het opstapelt en alsnog moet doen. Bovendien geeft het je ook nog voldoening ook :-).
Stay alive met muziek!
We weten allemaal dat opruimen niet een van onze favorieten activiteiten is. We zien er vaak tegenop en stellen het zo lang mogelijk uit. Totdat de stof plukken om onze oren vliegen of we dat ene belangrijke document niet meer kunnen vinden. Om het wat dragelijker te maken kan een leuke play-list helpen. Bekijk bijvoorbeeld een deze:
  
Wat is jouw ultieme opruim hack?
afsluiting artikel

Deze artikelen al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge